Diğer Haberler
YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler internet üzerinden kayıtlarını yapabilecek
YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, YURTKUR e-kayıt sistemi, gelecek dönem tüm yurtlarda uygulanacak. Bu kapsamda, 1 Eylül'den itibaren, YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler "https://www.turkiye.gov.tr/" internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek.
Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. Belge göstermek zorunda olan YURTKUR öncelikli öğrenciler, e-kayıt sistemine dahil olmayacak. E-kayıt tarihleri, YURTKUR yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak.
E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. YURTKUR'a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devletten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.
Belge göstermek zorunda olup e-kayıt yaptıramayacak öğrenciler ise şöyle:
"Şehit çocukları, gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesi'nde tamamlayanlar, 12 Mayıs 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanan 'Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik' hükümlerine göre 'Milli Sporcu Belgesi' almış amatör sporcular, 2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak kurumumuza başvuran ve 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler."

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
