Diğer Haberler
Yurtdışından alınan döviz kredisinde kredi sözleşmesinin aslına bağlı kalınarak uzatılması halinde KKDF alınmayacak
Yurtdışından alınan döviz ve altın kredilerinde ortalama vadesi 1 yıla kadar olanlarda yüzde 3, 1-2 yıl arasında yüzde 1, 2-3 yıl arasında yüzde 0.5 KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) alınıyor. 3 yıl ve üzeri olanlarda ise KKDF oranı yüzde 0 (sıfır) uygulanıyor. Bir firma 3 yıl vadeli bir kredi almış, bunu 6 ay uzatması halinde yeni bir KKDF doğuyordu. Ödeme güçlüğü ve yeniden yapılandırma için yapılan uzatma işlemlerinde ek maliyet çıkınca Bankalar Birliği ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında görüşmelere başlandı.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 12 Ağustos tarihinde Bankalar Birliği’ne gönderdiği yazıda, yurtdışından alınan döviz kredisinde kredi sözleşmesinin aslına bağlı kalınarak temdit edilmesi (uzatılması-sürdürülmesi) uzayan vade yeni bir kredi olarak kabul edilmeyecek. Böylece KKDF de ödenmeyecek.

Yargıtay Kararı : "İşçinin Hizmet Süresi Yalnızca SGK Kayıtlarına Göre Belirlenmez"

İşçinin Özel Hayatı İşten Çıkarma Nedeni Olamaz

Mesai Saatinde Öpüşmek Haklı Fesih Sebebidir

Tarihsiz Belge Dilekçesi İstifa Belgesi Niteliğini Taşımaz

Başkalarına Kullandırılan Banka Hesapları Kapatılacak

İşten Ayrıldıktan Sonra Aynı İşyerinde Çalışılması Halinde Yıllık İzin Hakkında Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "Çırak Sözleşmesi Kapsamında Geçen Süre Emeklilik Hesabına Dahil Edilmez"

İşe İade Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı

Kira Sözleşmesinin Süresinden Önce Feshi Hakkında Yargıtay Kararı

MASAK Basitleştirilmiş Tedbirlerinde Kullanılan Bazı Parasal Sınırları Yeniden Belirledi

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

