Diğer Haberler
Yargıtay Kararı:" Ölüm Aylığı Almak İçin Yapılan Evlilik Sonucu Alınan Para Faizi İle SGK'ya İade Edilir"
Söz konusu olayda bir kadın eşinin ölümünden 1,5 yıl kadar sonra kayınpederi ile evlendi. Evlendiği bu kişi de kısa bir süre sonra öldü. Kadın ölen son ‘eşi’ üzerinden ölüm aylığı aldı. SGK durumu fark etti; ödemeyi durdurdu. SGK, Yapılan 33 bin liralık ödemeyi ise geri istedi. Yargıtay, SGK’yı haklı buldu. Kadın, aldığı ölüm aylıklarını faizi ile geri ödeyecek.
Yapılan evlilikte bir usulsüzlük olduğunu gören SGK avukatları, kayınpederi ile yalpan evliliğinin iptali için Aile Mahkemesi sıfatı ile Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. SGK, evliliğin iptali yanı sıra yapılan ödemelerin geri alınması için de yeni bir dava açtı.
Mahkeme, Akaydın’ın kayınpederi ile olan evliliğini 16 Ocak 2013 günü verdiği kararla iptal etti. Bu kararı Yargıtay da onadı. Yapılan ödemelerin geri alınması davasını da kaybeden Akaydın, kararı temyiz etti. Dosyaya bakan Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, Akaydın’ın talebini geri çevirdi; verilen kararı onadı.

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

