Diğer Haberler
'Web Tapu’ Uygulaması Türkiye Genelinde Kullanılmaya Başlandı
Web Tapu Sistemi ile artık tapu müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapabiliyor ve gerekli belgeleri internet üzerinden tapu müdürlüğüne gönderilebiliyor.
Malikin yetki vermesi ile emlakçılar taşınmazı inceleme ve tapu müdürlüğüne başvuru yapma yetkisine sahip olabiliyor. Ayrıca sistem üzerinden taşınmazların tapu kayıt ve konum bilgileri görüntülenebiliyor. Web tapu ile malikler vekalet bile vermiş olsalar taşınmazlarını kilitleyebiliyor, tüm bu işlemlerden SMS yolu ile bilgi sahibi de oluyor.
Sistem ile, internet üzerinden tapu dairesine gitmeden başvuru yapılabilmenin yanı sıra, taşınmazlar görüntülenebiliyor. Elektronik ortamda harçlar ödenebiliyor, taşınmaza işlem yapılamaz beyan tesisi konularak sahtecilik girişimlerine karşı önlem alınabiliyor. Bu beyan ile taşınmaz vekalet ile işlem yapmaya dahi kapatılabiliyor. Emlak firmalarına taşınmaz kayıtlarını görmek için geçici süre ile yetki verebiliyor.
Vatandaşların taşınmazlarını internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri sistem olan Web Tapu sistemine webtapu.tkgm.gov.tr adresinden ulaşılıyor.

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi
