Diğer Haberler
Maliye Bakanı Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını belirtti.
Şimşek, şunları kaydetti:
"Yeni sisteme geçtikten sonra rakamlarda her zaman bir yükseliş görüyoruz. Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname verenmükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Bu yıl mart ayında beyanname veren mükellef sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artarak, 1 milyon 311 bin 289'a yükseldi. Kiraya verilen ve elde edilen geliri beyan edilen gayrimenkul sayısı da geçen yıla göre yüzde 10 arttı ve 2 milyon 865 bin oldu.
Aynı şekilde, bu döneme ilişkin 26 milyar 250 milyon 891 bin 263 lira kira geliri beyan edildi. Bu rakam, geçen yılkikira beyanından yüzde 21 daha fazla. Bu gelir üzerinden hesaplanan vergi de geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 23 arttı ve 3 milyar 825 milyon 721 bin 653 lira oldu."

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi
