Diğer Haberler
İnternet üzerinden otel odası satışı gerçekleştiren ‘booking.com’ Türkiye’de otelcileri ve tur operatörlerini endişelendiriyor.
GEÇTİĞİMİZ mart ayında rekabet koşullarını bozduğu ve pazarda tekelleşmeye gittiği gerekçesiyle Rekabet Kurumu’na şikâyet edilen ‘booking.com’, otelciler ve tur operatörlerini isyan noktasına getirdi. İnternet üzerinden otel odası satışı yapan online platform ‘booking.com’un kendilerini çok zorladığını söyleyen otel yöneticileri, “Onla da olmuyor, onsuz da olmuyor. Çok fazla müşteri getiriyorlar. Ancak en ufak bir olumsuzluk yaşansa ‘sizi booking.com sisteminden dışarı çıkarırız’ diye tehdit ediyorlar” ifadelerini kullanıyor.
İstanbul Anadolu yakasında büyük bir zincir otelin genel müdürlüğünü yapan bir yönetici, “Senede 10 bin oda satışını booking.com aracılığıyla satıyoruz. Ancak mutlu değiliz. 100 Euro’ya oda satıyoruz. KDV’si ile birlikte 108 Euro’ya çıkıyor. booking.com yaptığı oda satışından yüzde 20 komisyon alıyor. Ancak KDV’li fiyat üzerinden komisyon alıyor. Bunu neden böyle yaptıklarına dair şikâyette bulundum. Bana geri dönüş yaptılar. ‘İsterseniz sizi sistemden çıkarabiliriz’ dediler. Benim devlete ödediğim, kazancım olmayan paranın bile komisyonunu alıyorlar. Yurtdışı merkezli bir firma olduğu için aldıkları komisyonun vergisini Türkiye’ye ödemiyorlar. Bu şikâyette bulununca bu sefer bize ‘niye onlarla çalışıyorsunuz o zaman’ diyorlar. Onları da bırakmıyoruz. Çünkü çok fazla oda satışı gerçekleştiriyorlar. Bir an önce bu soru devletin bir çözüm bulması, bir düzenleme yapması gerekiyor. Biz oda satıyoruz. Onlar dünyanın parasını kazanıyor. Ülkeye de en ufak katkıları yok” dedi.

Yargıtay Kararı : "İşçinin Hizmet Süresi Yalnızca SGK Kayıtlarına Göre Belirlenmez"

İşçinin Özel Hayatı İşten Çıkarma Nedeni Olamaz

Mesai Saatinde Öpüşmek Haklı Fesih Sebebidir

Tarihsiz Belge Dilekçesi İstifa Belgesi Niteliğini Taşımaz

Başkalarına Kullandırılan Banka Hesapları Kapatılacak

İşten Ayrıldıktan Sonra Aynı İşyerinde Çalışılması Halinde Yıllık İzin Hakkında Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "Çırak Sözleşmesi Kapsamında Geçen Süre Emeklilik Hesabına Dahil Edilmez"

İşe İade Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı

Kira Sözleşmesinin Süresinden Önce Feshi Hakkında Yargıtay Kararı

MASAK Basitleştirilmiş Tedbirlerinde Kullanılan Bazı Parasal Sınırları Yeniden Belirledi

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

