Diğer Haberler
Büyük Firmaların Yetkili Teknik Servisleri Olduklarını Söyleyerek Dolandırıcılık Yapıyorlar
Büyük firmaların yetkili teknik servisleri olduklarını söyleyerek vatandaşları dolandıranlar internet üzerinden küçük bedeller ile reklam verip, inandırıcılığı artırmak için 444'le başlayan hat alıyorlar.
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu, ''Bu tarz dolandırıcılıklardan korunmak için arama motorlarında ilk çıkan siteleri dolandırıcı ve sahtekar olarak göze alın. Özellikle de reklam ibaresi yer alıyorsa'' dedi. Ağaoğlu, geçtiğimiz aylarda kullanıma giren bakanlık tarafından onaylı SERBİS uygulamasına da dikkat çekerek, ''Bu uygulamayı kullanan dolandırılmaz'' dedi.
Ticaret Bakanlığı, yakın bir zamanda bu tip şikayetlerin önüne geçebilmek için Servis Bilgi Sistemi’ni (SERBİS) uygulamasını hayata geçirdi ve kendi bünyesinde tüm markaların yetkili numaralarını topladı.
Bu uygulamada bakanlık tarafından onaylı yetkili servislerin isimleri ve bilgileri bulunuyor. Dolayısıyla tüketiciler sistem üzerinden arama yaparak gerçek yetkili servislere ulaşabiliyor.

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
