Diğer Haberler
Bütçe Nisanda 5,4 Milyar Lira Fazla Verdi
Bütçede beklenmedik yüksek miktarlı fazlalığı ise Merkez Bankası sağladı. Merkez Bankası’nın 2016 kârı rekor kırarak 13.8 milyar TL’ye yükselmişti. Hazine’ye vergi dışında hisse geliri olarak net 9.3 milyar TL aktarmıştı. Bütçede diğer gelirler kaleminde bulunan 'kamu bankalarından elde edilen temettü gelirleri' içinde nisan ayında 9 milyar 533 milyon TL gelir oluştu.
Bütçe giderleri Nisan 2016'da 44,3 milyar lira, bütçe gelirleri 49,7 milyar lira, faiz dışı fazla ise 8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk 4 aylık döneminde ise bütçe giderleri 176 milyar lira, bütçe gelirleri 181,4 milyar lira, faiz dışı fazla ise 24,6 milyar lira oldu.
Faiz harcamaları geçen yıl aynı döneme göre yüzde 20 azalarak 19.1 milyar TL oldu. Faiz dışı giderler içinde yıl sonu hedefine göre en yüksek gerçekleşme 34.6 ile personel giderlerinde yaşandı. Personel giderleri 51.2 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk dört ayında yatırım ödeneği ise geçen yıla göre azaldı. Sermaye transferleri 1.1 milyar TL ile yüzde 47 düşerken, sermaye giderleri yüzde 35 düşüşle 6.5 milyar TL oldu.
Bütçe gelirleri yılın ilk dört ayı sonunda geçen yıl aynı döneme göre yüzde 16.2 artarak 181.4 milyar TL oldu. Vergi gelirleri yüzde 10 artarak 140 milyar 989 milyon TL oldu. Vergi gelirleri içinde en yüksek artış yüzde 25 ile BSMV’de görüldü. Gelir vergisi yüzde 14, Kurumlar Vergisi yüzde 4, dahilde alınan KDV yüzde 10, ithalde alınan KDV yüzde 4.6 oranında arttı.

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
