Haberler
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 7108 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 5746 sayılı Kanun kapsamında Ar-Ge merkezlerinde yürütülen Ar-Ge projesi sonucunda geliştirildiği Bakanlıkça görevlendirilen izleyici raporu veya varsa ilgili Değerlendirme ve Denetim Komisyonu kararı ile belgelenen ürünlerin veya parçaların üretimine yönelik yatırımlar 5 inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecek. Ancak bu yatırımlar, 6 ncı bölgede yer almaları halinde bulunduğu bölge desteklerine tabi olacak.
En son değişiklikler ilgili yerlerine işlenmiş en güncel hali ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararı okumak için tıklayın.
Dijital Dönüşüm Destek Programı kapsamındaki yatırımlar ve Yeşil Dönüşüm Destek Programı kapsamındaki yatırımlar da 5 inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecek. Ancak bu yatırımlar da 6 ncı bölgede yer almaları halinde bulunduğu bölge desteklerine tabi olacak.

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK

ULUSAL GÜVENLİK KURULUŞLARININ ARAÇ ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL ÜCRETLERİNDE VERGİ TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ

AMORTİSMANA TABİ İKTİSADİ KIYMETLER İÇİN YÜKLENİLEN KDV'DEN İADE HESAPLARINA PAY VERİLMESİNE DAİR YENİ DÜZENLEMELER

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YURT DIŞI İŞLERDE ASGARİ İŞÇİLİK - ZAMAN AŞIMINA GİREN SGK BORÇLARI - TEŞVİK BELGELİ YATIRIMLARDA SGK PRİM TEŞVİĞİ

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
