Haberler
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 6435 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın, imalat sanayiine yönelik düzenlenen yatırım teşvik belgeleri kapsamında 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bina-inşaat harcamalarında KDV iadesine ilişkin geçici 8. maddesinin 1.a bendi yürürlükten kaldırıldı.
Kararın , otel yatırımlarından, yatırını tamamlama vizesi esnasında turizm işletme belgesi ibraz edilemeyen, ancak otel işletmesi olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan yatırımlara ait teşvik belgelerinin tamamlama vizeleri, belgenin genel teşvik sistemine dönüştürülmesi suretiyle yapılabileceğine dair hükümlerin bulunduğu 24. maddesinin 9. fıkrası da yürülükten kaldırıldı.
Endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek asgari 3 milyar TL tutarındaki liman ve depolama tesisi yatırımlarının stratejik olarak desteklenmesine karar verilebilecek. Bu yatırımlarda stratejik yatırımlar için öngörülen komisyon değerlendirmesi aranmaksızın teşvik belgesi düzenlenebilecek.

KAMU İHALELERİNDE FİYAT FARKI UYGULANMASI ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK

KAMU İHALE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

7554 VE 7557 SAYILI TORBA KANUNLAR YAYIMLANDI

OTOMOBİL ÖTV ORANLARINI DEĞİŞTİREN 10115 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

İZİNSİZ ÇALIŞTIĞI İÇİN HAKLARINDA SINIR DIŞI ETME KARARI ALINAN YABANCILARIN ÇEŞİTLİ MASRAFLARININ İŞVERENLERİNDEN TAHSİLİ

ELEKTRONİK YOKLAMALARDA POLİS VEYA MUHTAR İMZASI ARANMAYACAK

NİSAN - HAZİRAN 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

YARGITAY BANKALARIN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLECEĞİNE HÜKMETTİ

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 9)

İŞ KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZASI VERİLME ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP KAPSAMINDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILDI

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDAN İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KULLANILACAK ORAN ARTIRILDI

ZAYİ BELGESİ İSTEME SÜRESİ 30 GÜNE ÇIKARILDI
