Haberler
Spor Müsabakası, Sinema, Konser vb. İçin Elektronik Ortamda Bilet Düzenlemesi
Söz konusu Tebliği okumak için tıklayın.
Elektronik bilet uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerinTebliğde belirtilen şartları taşıması gerekiyor.
Muhatabı tarafından istenilmesi halinde e-Bilet düzenleme izni alan mükellefler düzenledikleri e-Bileti ya da bunu temsil eden belgeyi kağıt olarak teslim edecekler. Bu durumda kağıt çıktıda e-Biletin ne zaman ve nereden temin edileceği bilgisi bulunacak. Mali değeri bulunmayan bu mühürsüz kağıt çıktının muhatabına verilmesi halinde ayrıca imzalanıp kaşelenmesine gerek bulunmuyor.
e-Bilet düzenleyecek firmaların elektronik sertifika ile imzaladıkları e-Biletler Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tevsik edici belge olarak kabul edilecek. Gider gösterilecek veya indirime konu edilecek e-Biletler yasal saklama süresince üzerinde elektronik sertifika bilgisini içerecek şekilde elektronik ortamda saklanacak.
Elektronik sertifika ile imzalanmış e-Biletin kağıt çıktısı da e-Fatura Uygulamasına dahil olmayanlar tarafından elektronik ortamdaki aslına uygun olmak koşuluyla, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tevsik edici belge olarak kullanılabilecek. Bu durumda söz konusu e-Bilet çıktısının ayrıca imzalanmasına kaşe/damga tatbik edilmesine gerekmeyecek.

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK

ULUSAL GÜVENLİK KURULUŞLARININ ARAÇ ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL ÜCRETLERİNDE VERGİ TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ

AMORTİSMANA TABİ İKTİSADİ KIYMETLER İÇİN YÜKLENİLEN KDV'DEN İADE HESAPLARINA PAY VERİLMESİNE DAİR YENİ DÜZENLEMELER

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YURT DIŞI İŞLERDE ASGARİ İŞÇİLİK - ZAMAN AŞIMINA GİREN SGK BORÇLARI - TEŞVİK BELGELİ YATIRIMLARDA SGK PRİM TEŞVİĞİ

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
