Haberler
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1 ile ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 14’TE değişiklikler yapıldı. Değişiklikler müteselsil sorumluluk ve ceza uygulaması ve taşıt araçlarında vergi matrahının belirlenmesi konularında yapılıyor.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1 ile ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 14’TE değişiklikler yapıldı. Değişiklikler müteselsil sorumluluk ve ceza uygulaması ve taşıt araçlarında vergi matrahının belirlenmesi konularında yapılıyor.
ÖTV GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1’de değişiklik yapan Tebliği okumak için tıklayın.
ÖTV GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 14’de değişiklik yapan Tebliği okumak için tıklayın.
Gerekli verginin ödenmesinden önce işlem yapan gümrük memurları, kayıt ve tescile yetkili memurlar, motorlu araç ticareti yapanlar, bu malların müzayede yoluyla satışını gerçekleştirenler ile icra memurları ziyaa uğratılan vergi, vergi cezası ve gecikme faizinden mükellefle birlikte müteselsilen sorumlu tutulacaklar. Bu kişiler ödemek zorunda oldukları vergi, ceza ve faizler için mükellefe rücu edebilecekler.
Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (II) sayılı listedeki araçların (motorlu taşıtlar) ÖTV mükelleflerince ilk iktisap kapsamındaki teslimlerinde hesaplanacak ÖTV matrahı, teslim işleminin karşılığını teşkil eden bedel olup, bu bedelden, mükellefin düzenlediği faturada ayrıca gösterdiği ticari teamüllere uygun iskontonun düşülebilecek. Ancak, bunlardan alınacak vergi, mükellefin bu malı alış bedeli ile her halükârda bu malların imalatçısının satış bedeli veya ithalatta hesaplanan KDV matrahı üzerinden malın tabi olduğu orana göre hesaplanan vergi tutarından az olamayacak.
Bu kapsamdaki mallar için, mükellefin bu malı satış bedeli ve alış bedeli ile mal ithal edilmiş ise ithalatta hesaplanan KDV matrahı, yurt içinde imal edilmiş ise imalatçının satış bedeli üzerinden hesaplanacak vergi tutarlarından en fazla olan tutar ÖTV olarak beyan edilip ödenecek. İthalatçı veya imalatçı firma ile ÖTV mükellefi arasında birden fazla safhanın bulunup bulunmaması yukarıda belirtilen doğrultuda ÖTV matrahının tespitini etkilemeyecek.

DEVLETE OLAN BORÇLARIN DÜŞÜK FAİZ ORANI İLE TECİL EDİLMESİ İMKANI

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

DEVLETE OLAN BORÇLARIN TECİLİ İÇİN TEMİNAT SINIRI YÜKSELTİLDİ

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ BİLGİLERİNİN DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN ANLAŞMA

YURT DIŞI VARLIKLARA VE TRANSİT TİCARETE VERGİ İNDİRİMİ , KAMU ALACAKLARININ ÖDEME ŞARTLARINDA ESNEKLİK GETİREN KANUN

SPORCULARA YAPILAN ÖDEMELERDEN KESİLEN VERGİNİN MAHSUBU İÇİN ÖDENMİŞ OLMA ŞARTI İPTAL EDİLDİ

ÇALIŞANLARIN TAKİP EDİLMESİ HAKKINDA KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU KARARI

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

