Haberler
ÖDEMELERİN BANKALAR ÜZERİNDEN YAPILMASINA DAİR SINIR 30.000 TL'YE ÇIKARILDI
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 575) Resmi Gazete'de yayımlandı. Ödemelerin bankalar üzerinden yapılmasına dair 7.000 TL olan sınır 30.000 TL'ye çıkarıldı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)’u okumak için tıklayın.
Buna göre 30.000 TL’yi aşan tutardaki her türlü tahsilat ve ödemelerin aracı finansal kurumlar kanalıyla yapılması ve bu tahsilat ve ödemelerin söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile tevsik edilmesi gerekiyor. Mükellef olmayanların kendi aralarında yapacakları işlemlerde tevsik zorunluluğu bulunmuyor. Ancak mükellef olmayanlar da, tevsik zorunluluğu kapsamında olanlardan yapacakları alımlarına ilişkin 30.000 TL’yi aşan tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapacaklar.
Yabancılar veya Türkiye mukimi olmayan gerçek kişilerle yapılacak işlemlerde tahsilat ve ödemelerin tevsik zorunluluğu kapsamının girmemesi için tahsil edilen tutarların tahsilatı takip eden ilk iş günü sonuna kadar aracı finansal kurumlara yatırılması zorunluluğu ise kaldırıldı . Düzenlecek faturalarda yabancıların veya Türkiye mukimi olmayan gerçek kişilerin pasaport numaralarının yazılması yeterli olacak.
Tahsilat ve ödemelerde tevsik zorunluluğuna uyulmaması durumunda alıcıya ve satıcıya ayrı ceza uygulanacak.
Maliye Postası garantisiyle | ||
En yeni mevzuat değişikliklerini hızlı ,güvenilir ve kolaylıkla takip ederek zaman kazanmak; | ||
Vergi, SGK, İş, Ticaret Mevzuatı ile ilgili güncel konularda sorularınıza sağlıklı cevaplar almak; | ||
Uygulamaya yönelik makaleleri okumak için siz de abonemiz olun. | ||
Abonemiz Olmak İçin Tıklayın. | ||
Abonelerimizin sorularına verdiğimiz cevapları okumak için tıklayın.
|

2025 ÜÇÜNCÜ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İŞE İADE İÇİN ARABULUCUYA BAŞVURULMASINA İLİŞKİN İPTAL KARARI

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO ÖN PROJESİ HAKKINDA KARARLARI

KOOPERATİF VE ÜST KURULUŞLARININ DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TASFİYEYE GİRİLEN AYA AİT e-DEFTER VE BERAT DOSYALARININ YÜKLENMESİ

TURİZM PAYI BEYANNAMESİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURULAR

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ
