Haberler
MUHTASAR BEYANNAME İLE AYLIK PRİM HİZMET BİLDİRGESİNİ BİRLEŞTİREN TEBLİĞ'DE DEĞİŞİKLİK
Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği'nin (Sıra No:1) tamamını ve eklerini okumak için tıklayın.
Maliye Bakanlığı ,Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Vergi Dairelerine verilen “Muhtasar Beyanname” ve Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi”nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi”nin verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirleniyor.
Kırşehir hariç 1/1/2018 tarihinden itibaren muhtasar beyanname ve aylık prim hizmet bildirgesi birleştirilerek tek belge olarak gönderilecek. Pilot bölge seçilen Kırşehir'de ise uygulama 1.6.2017'de başlayacak.
Kırşehir hariç , 1.1.2018 tarihinden itibaren, vergi kesintisi yapmak zorunda olanlar, bir ay içinde yaptıkları ödemeleri veya tahakkuk ettirdikleri kârlar ve iratlar ile bunlardan kestikleri vergileri, 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini bildirmekle yükümlü işverenler, sigortalıların cari aya ait prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini ertesi ayın 23 üncü günü saat 23.59’a kadar elektronik ortamda gönderecekler.Pilot bölge seçilen Kırşehir'de ise uygulama 1.6.2017'de başlayacak.
Uygulama başladıktan sonra işçi çalıştıran ve muhtasar beyannamelerini üçer aylık dönemler halinde verenler sigorta primleri ve kazançları toplamı ile prim ödeme gün sayılarını aylık olarak Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderecekler. Bu mükellefler daha önceden muhtasar beyanname ile beyan ettikleri vergi kesintilerini her ay yerine Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarına ilişkin olarak sırasıyla Nisan, Temmuz, Ekim ve izleyen yılın Ocak aylarında verilecek Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine dahil etmek suretiyle beyan edebilecekler.

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR CUMHURBAŞKANI KARARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

YAPI DENETİMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPI DENETİM TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK

3 VEYA DAHA FAZLA KİŞİ ÇALIŞTIRANLAR ÜCRET ÖDEMELERİNİ BANKALAR ÜZERİNDEN YAPACAKLAR

YETKİ BELGELİ YAPI USTALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SGK VE GİB DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRE UZATIMINA DAİR DUYURULAR YAYIMLADI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA 9903 SAYILI KARAR

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7548 SAYILI KANUN

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI
