Haberler
MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU MESLEKÎ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ
Söz konusu Tebliğin tamamını okumak için tıklayın.
Tebliğ ile halen 48 olan yeterlilik belgesi alma zorunluluğu bulunan mesleklere 33 meslek daha eklendi.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Tebliğe ekteki listede belirtilen mesleklerde, Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra ( 26.09.2018) çalıştırılamayacaklar.
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için Meslekî Yeterlilik Belgesi şartı aranmayacak.
Mesleki Yeterliliğe ilişkin denetimler iş müfettişlerince yapılacak. Bu Tebliğ hükümlerine aykırı davranan işverenlere Çalışma ve İş Kurumu il müdürü tarafından her bir çalışan için beş yüz Türk lirası idari para cezası verilecek.

YAPI DENETİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI

İNŞAAT İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK HESABI HAKKINDA SGK GENEL YAZISI

ŞİRKETLERİN SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ TUTARLARA YÜKSELTME SÜRESİ UZATILDI

KAMU İHALELERİNDE YETERLİ SAYILMAK İÇİN VERGİ VE SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARI SINIRI ARTIRILDI

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HAKKINDA VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU'NUN KURUMSAL e-POSTA HESAPLARI HAKKINDA KARARI

ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

NOTER İŞLEMLERİNDE İSTENEN BELGELER DÜZENLENDİ

TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU ERTELENDİ

BENZİN VE LPG'DEN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL SİSTEMİ SONA ERDİ

UZAKTAN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

