Haberler
KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu , Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu tarafından "Supplier Finance Arrangements -Amendments to IAS 7 and IFRS 7 " başlığıyla yayımlanan Tedarikçi Finansmanı Anlaşmaları TMS 7 ile TFRS 7 'ye İlişkin Değişiklikler ile "International Tax Reform—Pillar Two Model Rules- Amendments to IAS 12" başlığıyla yayımlanan Uluslararası Vergi Reformu—İkinci Sütun Modeli Kuralları -TMS12 'ye ilişkin Değişiklikler " hakkında kararları yayımladı.
Tedarikçi finansmanı anlaşmaları bir veya daha fazla finansman sağlayıcısının işletmenin tedarikçilerine borçlu olduğu tutarların ödemesini üstlenmesi ve işletmenin, tedarikçilere ödeme yapıldığı tarihte veya daha sonrasında anlaşmaların durum ve koşullarına göre geri ödemeyi kabul etmesi olarak nitelendirilir.
Faturadaki vade tarihiyle karşılaştırıldığında bu anlaşmalar, işletmeye uzatılmış vadeler sağlarken; işletmenin tedarikçilerine daha erken vadeler sunmaktadır. Tedarikçi finansmanı anlaşmaları çoğunlukla tedarik zinciri finansmanı, borç finansmanı ya da ters faktöring anlaşmaları olarak da adlandırılmaktadır. Bununla birlikte, işletmeye sadece kredi teminatı sağlayan anlaşmalar (örneğin, finansal teminatlar ve teminat olarak kullanılan akreditifler) ya da borçlu olunan tutarların bir tedarikçiye doğrudan ödenmesi için işletmenin kullandığı araçlar (örneğin, kredi kartları) tedarikçi finansmanı anlaşmaları değildir.
TMS 7 'de yapılan değişikliğe göre işletme tedarikçi finansman anlaşmalarına ilişkin bilgileri finansal tablo kullanıcılarının bu anlaşmaların isletmenin yükümlülükleri ile nakit akışları ve maruz kaldığı likidite riski üzerindeki etkilerini değerlendirmelerini sağlayacak seklide açıklar.

DEVLETE OLAN BORÇLARIN TECİLİ İÇİN TEMİNAT SINIRI YÜKSELTİLDİ

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ BİLGİLERİNİN DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN ANLAŞMA

YURT DIŞI VARLIKLARA VE TRANSİT TİCARETE VERGİ İNDİRİMİ , KAMU ALACAKLARININ ÖDEME ŞARTLARINDA ESNEKLİK GETİREN KANUN

SPORCULARA YAPILAN ÖDEMELERDEN KESİLEN VERGİNİN MAHSUBU İÇİN ÖDENMİŞ OLMA ŞARTI İPTAL EDİLDİ

ÇALIŞANLARIN TAKİP EDİLMESİ HAKKINDA KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU KARARI

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

