Haberler
GİB SİRKÜLERLERİ: Geçici Vergi Beyan Süresi Uzatıldı.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 86 numaralı Gelir Vergisi Sirküleri ,26 numaralı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri ile 58 ve 59 numaralı Vergi Usul Kanunu Sirkülerleri yayımlandı. Gelir Vergisi Sirküleri ile gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 2012 yılı Ekim-Aralık dönemine ilişkin dördüncü üç aylık geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi 18 Şubat 2013 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı. Beyan edilen vergiler yine 18 Şubat 2013 Pazartesi günü sonuna kadar ödenecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 86 numaralı Gelir Vergisi Sirküleri ,26 numaralı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri ile 58 ve 59 numaralı Vergi Usul Kanunu Sirkülerleri yayımlandı. Gelir Vergisi Sirküleri ile gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 2012 yılı Ekim-Aralık dönemine ilişkin dördüncü üç aylık geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi 18 Şubat 2013 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı. Beyan edilen vergiler yine 18 Şubat 2013 Pazartesi günü sonuna kadar ödenecek.
Kurumlar Vergisi sirkülerinde yurtdışında yerleşik yabancı yatırımcıların kullandıkları sunucuların, yurtdışında yerleşik yabancı yatırımcılar açısından "işyeri" olarak değerlendirilmeyeceği açıklanıyor. 59 numaralı VUK sirküleri ile ise işyeri elektrik ve doğalgaz tüketim bilgileri ve abone bilgilerinin gönderilme süresi 14 Mart 2013 tarihi saat 24:00'e kadar uzatıldı.
58 numaralı VUK sirkülerinde 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik defter tutma ve elektronik fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirilen mükelleflerin durumları hakkında açıklamalar yapılıyor. 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olan mükelleflerden 2011 takvim yılı içinde mal alışı yapanlar, satın aldıkları malın türüne, fiyatına, miktarına veya herhangi bir özelliğine bakılmaksızın, 2011 yılı gelir tablolarındaki brüt satış hasılatı rakamları 25 Milyon TL veya daha yüksek ise elektronik fatura ve elektronik defter uygulamalarına dahil olacaklar. 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal eden mükelleflerden 2011 takvim yılı içinde mal alışı yapanlar, satın aldıkları malın türüne, fiyatına, miktarına veya herhangi bir özelliğine bakılmaksızın 2011 yılı gelir tablolarındaki brüt satış hasılatı rakamları 10 Milyon TL veya daha yüksek ise elektronik fatura ve elektronik defter uygulamalarına dahil olacaklar. Madeni yağ lisansına sahip olan ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal eden mükelleflerden sadece mal alışları bulunan mükellefler Genel Tebliğ kapsamında elektronik fatura ve elektronik defter uygulamalarına dahil olacaklar. Hizmet alımları ise kapsam dahilinde değil.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VE DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

e-DEFTER ve BERAT DOSYALARININ AYLIK VEYA GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ BAZINDA YÜKLEME TERCİHİNİN YAPILMASI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI
