Haberler
E-Defter Uygulamasına Dahil Mükelleflere Düzenlenecek YMM Raporları Hakkında Tebliğ
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 45)'in tamamını okumak için tıklayın.
Tebliğ ile yeminli mali müşavirler tarafından e-defter uygulamasına dahil olan mükelleflere yönelik olarak tanzim olunacak tasdik raporları ile bu mükelleflere mal ve hizmet sağlayan ve e-defter uygulaması kapsamında defter tutmakta olan alt mükellefler nezdinde tanzim olunacak karşıt inceleme tutanakları ve teyit-bilgi isteme cevap yazılarında; defter tasdik bilgisi ve iade ile ilişkili fatura vb. belgelerin defter kayıtlarının tespitine yönelik açıklamalar yapılıyor.
İade talebinde bulunan veya nezdinde karşıt inceleme yapılan mükellefin ilgili dönem için e-defter uygulamasına yüklenmiş berat dosyaları var ise YMM tasdik raporları/ karşıt inceleme tutanakları ve teyit-bilgi isteme cevap yazılarında, yeminli mali müşavirlerce, mükellefin ilgili dönemde e-defter uygulaması kapsamında kanuni defter kayıtlarını tutmakta olduğu belirtilecek.İlgili aya ait Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) onaylı berat dosyalarının “Defterin Nev’i ve Dönemi, Berat Dosyasının Tekil No’su ve Oluşturma Tarihi, 2017 yılının Mayıs ayından itibaren yüklenecek Berat Dosyaları için Evrensel Tekil No’su (ETTN)” bilgileri de ayrı bir tabloda bildirilecek.
Söz konusu berat dosyalarının bilgileri vergi dairelerince elektronik ortamda sorgulanıp görüntülenebildiğinden, berat dosyalarının kağıt çıktısının ilgili rapor, tutanak veya yazılara eklenmesi zorunlu değil.
YMM tasdik raporları/karşıt inceleme tutanakları ve teyit-bilgi isteme cevap yazılarının düzenlendiği tarih itibariyle ilgili döneme ait berat dosyalarının e-defter sistemine henüz yüklenmemiş olması halinde “Mükellef e-defter uygulamasına dahil olmuş olup ilgili döneme ilişkin e-defter ve berat dosyasının oluşturulma ve berat dosyalarının GİB sistemine yüklenme süresi, işbu rapor/tutanak/yazı tarihi itibariyle dolmadığından, GİB sistemine yüklenmemiştir.” bilgisine yer verilecek.

DAVALARDA FAİZ TALEBİNİN KISMEN KABUL EDİLMESİ HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

KONAKLAMA VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZATILDI

YURT DIŞINA VERİLEN HİZMETLERDE İSTİSNA ORANI ARTIRILDI

İŞSİZLİK SİGORTASINDA DEVLET KATKI PAYI %0,5'E DÜŞÜRÜLDÜ

TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU

ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA ÖTV İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA VERİLEN YEMEK BEDELİNDE SGK PRİMİ, ENGELLİLERİN TAŞIT ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI HAKKINDA DÜZENLEMELER YAPAN KANUN

SGK TARAFINDAN VERİLEN PARA CEZASINA İTİRAZIN REDDİNE YÖNELİK DAVA İDARİ MAHKEMEDE AÇILIR

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI VE PRİME ESAS KAZANÇ SIFIR OLSA DA İDARİ PARA CEZASI KESİLEBİLECEK

YURT DIŞI BORÇLANMA BAŞVURULARI HAKKINDA GENEL YAZI

FİNANSAL TABLOLARIN YÜKSEK ENFLASYONLU SUNUM PARA BİRİMİNE ÇEVRİMİ HAKKINDA KGK KARARI

KAMU İHALE TEBLİĞ VE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

