Haberler
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliği yayımladı. Yönetmelikte, Danıştay'ın iptal kararları doğrultusunda bazı projelerde sayısal ve hacimsel düzenlemelere gidildi.
Söz konusu değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğini okumak için tıklayın.
Yönetmelikte ÇED sürecinin duyurulmasına yönelik maddede Danıştay'ın iptal kararı doğrultusunda düzenleme yapıldı. Buna göre ÇED sürecinin başladığı, ÇED başvuru dosyasının halkın görüşüne açıldığı ve ÇED süreci tamamlanana kadar projeye ilişkin görüş ve önerilerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığa verilebileceğine dair duyurunun yapılması zorunlu hale getirildi.
400,000 ton/yıl ve üzeri kırma, eleme, yıkama, kurutma ve cevher hazırlama işlemlerinden en az birini yapan madencilik tesislerine ilişkin projeler de ÇED uygulanacak projeler listesine dahil edildi.
ÇED sürecine dahil olan rüzgar enerji santrallerinde, türbin sayısı düzenlemesine gidildi. Bu kapsamda 15 ve üzeri türbin sayısına sahip rüzgar enerji santralleri ile denizüstü rüzgâr enerji santralleri ÇED sürecine dahil olacak. Bu sayının altında türbin sayısında sahip olan rüzgar enerji santralleri ise çevresel etkileri ön inceleme ve değerlendirmeye tabi projeler kapsamında değerlendirilecek.

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KVKK AİDAT BORÇLARININ ORTAK ALANLARA ASILMASINI KİŞİSEL VERİ İHLALİ SAYDI

UZLAŞMA KOMİSYONLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA VUK TEBLİĞ

TEFAS'TA İŞLEM GÖRMEYEN HİSSE SENEDİ FONLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERDEN KESİNTİ YAPILACAK

VERİ SORUMLULARI TARAFINDAN AÇIK RIZA VE AYDINLATMA METİNLERİNİN AYRI AYRI DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA KVKK KARARI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA IPARD III ANLAŞMASINDA DEĞİŞİKLİK

2026 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL UYGULAMASI HAKKINDA 10995 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

2025 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7574 SAYILI KANUN

KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK
