Haberler
BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA 6639 SAYILI KANUN
1606 sayılı Bazı Dernek ve Kurumların Bazı Vergilerden, Bütün Harç ve Resimlerden Muaf Tutulmasına İlişkin Kanun'da yapılan değişikliğe göre Türkiye Kızılay Derneği, Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve resmi Darülaceze kurumları ile Darüşşafaka Cemiyeti ve Yeşilay Derneklerinin, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında kesinti yapılması gereken gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılacak.
Türkiye Kızılay Derneğinin, afet yönetimi ve yardımları, barınma, beslenme, sosyal yardımlar, toplumu bilinçlendirme, ulusal ve uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası Kızılay-Kızılhaç hareketi faaliyetleri, savaş ve olağanüstü hallerdeki görevler ile kan, sağlık, göç ve mülteci hizmetlerini (sığınmacı hizmetleri dahil) yerine getirilmesine yönelik görevler kapsamında yapılan teslim ve hizmetler; derneğin ulusal ve uluslararası işbirlikleri, uluslararası mensubiyet ve üyelikleri, Birleşmiş Milletlere bağlı kurum ve kuruluşlar ile uluslararası akreditasyonu olan yardım kuruluşlarıyla yürütülen insani yardım faaliyetleri kapsamındaki teslim ve hizmetleri KDV'den istisna olacak.
İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bulunan bazı alanlarda yapılacak iyileştirme, yenileme ve dönüşüm projeleri kapsamında, trampa yolu ile kamulaştırılan taşınmazların Hazineye devir ve teslimi, 31 Aralık 2018 tarihine kadar KDV'den ve tapu harcından müstesna olacak. Bu taşınmazların 31 Aralık 2018 tarihine kadar Hazineye devrinden dolayı gelir ve kurumlar vergisi kanunlarına göre kazanç oluşmuş sayılmayacak.
Kurumlar Vergisi Kanununda yapılan değişikle de Türkiye Kızılay Derneğine ait iktisadi işletmeler adına daha önceki kurumlar vergisi ve kar dağıtımına bağlı vergi kesintisi ile gecikme zammı ve vergi cezalarının tahsilinden ; bu alacaklarla ilgili açılmış olan tüm davalardan vazgeçilmesi halinde vazgeçilecek. İktisadi işletmelere ait kurum kazançlarının tamamının Türkiye Kızılay Derneğine aktarılması koşuluyla, bu iktisadi işletmeler adına sonraki vergilendirme dönemleri de dâhil olmak üzere kurumlar vergisi ve kâr dağıtımına bağlı vergi kesintisi hesaplanmayacak ve tarhiyat yapılmayacak, yapılmış olan tarhiyatlar terkin edilecek, madde kapsamında terkini gereken alacaklara karşılık tahsil edilmiş tutarlar red ve iade edilecek.

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 YILININ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

KARAR DEFTERLERİ , PAY DEFTERİ VE GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE SATIŞLARI 2.5 MİLYON TL'NİN ALTINDAKİ MÜKELLEFLERİN MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRESİ UZATILDI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 8)

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN İSTİNAF VE TEMYİZE İLİŞKİN PARASAL SINIRLARIN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN KARARI

YERLİ MALI BELGESİ ALMAK İÇİN MALİ RAPORLARI YMM VE SMMM'LER DÜZENLEYECEK

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ARTIRAN VE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ GETİREN KANUN YAYIMLANDI

MEVDUAT HESAPLARINDAN YAPILAN VERGİ KESİNTİSİ ARTIRILDI

DEPREM BÖLGESİNDE 7256 VE 7326 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNLARI TAKSİ ÖDEME SÜRELERİ

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

2024 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI
