Haberler
BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulunun bağımsız denetime tabi şirketlerin belirlenmesine dair usul ve esaslara dair kararı yayımlandı. 2024 yılında denetim kapsamında olunup olunmadığının belirlenmesinde. 2022 yılı için enflasyon etkisine göre düzeltilmemiş finansal tablolar esas alınacak.
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulunun Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapan Kararını okumak için tıklayın.
Eşik değerleri aştığı için denetime tabi olan şirketler, tek başına veya bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte, belirtilen ölçütlerden en az ikisine ait eşik değerlerin iki hesap döneminde art arda altında kalması durumunda, müteakip hesap döneminden itibaren denetim kapsamından çıkar.Birbirini takip eden hesap dönemlerinde eşik değerlerin altında kalınan iki ölçütün aynı olması şart değildir.
2023 yılı için denetime tabi olma veya denetim kapsamından çıkma hususlarında, 6434 sayılı Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararında belirlenen eşik değerler dikkate alınacak.

DAVALARDA FAİZ TALEBİNİN KISMEN KABUL EDİLMESİ HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

KONAKLAMA VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZATILDI

YURT DIŞINA VERİLEN HİZMETLERDE İSTİSNA ORANI ARTIRILDI

İŞSİZLİK SİGORTASINDA DEVLET KATKI PAYI %0,5'E DÜŞÜRÜLDÜ

TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU

ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA ÖTV İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA VERİLEN YEMEK BEDELİNDE SGK PRİMİ, ENGELLİLERİN TAŞIT ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI HAKKINDA DÜZENLEMELER YAPAN KANUN

SGK TARAFINDAN VERİLEN PARA CEZASINA İTİRAZIN REDDİNE YÖNELİK DAVA İDARİ MAHKEMEDE AÇILIR

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI VE PRİME ESAS KAZANÇ SIFIR OLSA DA İDARİ PARA CEZASI KESİLEBİLECEK

YURT DIŞI BORÇLANMA BAŞVURULARI HAKKINDA GENEL YAZI

FİNANSAL TABLOLARIN YÜKSEK ENFLASYONLU SUNUM PARA BİRİMİNE ÇEVRİMİ HAKKINDA KGK KARARI

KAMU İHALE TEBLİĞ VE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

