Haberler
15 Temmuz Darbe Girişimi Nedeni İle Gözaltına Alınan veya Tutuklanan Meslek Mensupları Hakkında GİB Yazısı
Belgeyi okumak için tıklayın. Buna göre, meslek mensubunun gözaltına alınması halinde, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bu meslek mensubunun internet vergi dairesi şifresi geçici olarak iptal edilecek. Gözaltına alınan meslek mensubunun bağlı bulunduğu Oda Yönetim Kurulu tarafından bu meslek mensubu ile sözleşmesi olan mükelleflerin işlerini yapmak üzere bir veya birden fazla meslek mensubu tayin edilecek ve Odalarca anılan mükelleflere, çalıştıkları meslek mensubunun gözaltına alındığı ve kendilerine gözaltma alınma süresi içerisinde muhasebe ve/veya mali müşavirlik hizmetlerini yapmak üzere meslek mensubu tayin edildiği, ancak diledikleri takdirde tayin edilen meslek mensubu dışında başka bir meslek mensubu ile de çalışmalarının mümkün olduğu bildirilecek.
Mükelleflerin ilgili odaca tayin edilen meslek mensubu veya kendi anlaştıkları meslek mensupları ile 340 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin Ek-4 "Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesi" düzenlemeleri gerekiyor.
Gözaltına alınan meslek mensubunun serbest kalması ve bu durumu tevsik eden bir belge ile bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurması halinde, bu meslek mensuplarının geçici olarak iptal edilen internet vergi dairesi şifresi açılacak ve mükelleflerin muhasebe ve/veya mali müşavirlik hizmetleri yine bu meslek mensupları tarafından yerine getirilmeye devam edilecek.
Meslek mensubunun tutuklanması halinde ise bu meslek mensubunun internet vergi dairesi şifresi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tamamen iptal edilecek.

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

e-DEFTER ve BERAT DOSYALARININ AYLIK VEYA GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ BAZINDA YÜKLEME TERCİHİNİN YAPILMASI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

