Diğer Haberler

Yargıtay Kararı : "Kısa Çalışma Döneminde Sözleşmeden Doğan Sosyal Yardımlara Hak Kazanılamaz"
Sendikalı çalışan işçi, işyerinde 22 gün ve 42 gün olmak üzere kısa çalışma uygulandığını belirtti ve toplu sözleşmeden doğan sosyal haklarını talep etti.
30 Kasım 2020, Pazartesi
Bu dönemde ikramiye, yakacak, çocuk, öğrenim, bayram ve ayakkabı yardımlarından faydalandırılmadığını, bu sosyal yardımların toplu iş sözleşmesi ile tanımlanmış haklar olduğunu, kısa çalışma sırasında iş sözleşmesi devam ettiğinden sosyal haklarının tam ödenmesi gerektiğini, toplu iş sözleşmesinde işçinin ikramiye ve yakacak yardımından faydalanabilmesinin fiili çalışma koşuluna bağlanmadığını ileri sürdü. Davacı işçi, kısa çalışma yapılan dönemde ödenmeyen ikramiye, yakacak, çocuk, öğrenim, bayram ve ayakkabı yardımı alacaklarının işverence ödenmesini talep etti.
İşveren ise savunmasında kısa çalışma döneminde sadece işsizlik sigortası fonundan ödenek verildiğini, ikramiye, yakacak parası, çocuk parası, öğrenim yardımı, bayram yardımı, ayakkabı yardımı gibi ödemelerin “çalışma şartına” bağlı olduğunu, bu ödemelerin normalde her ay ücret ile birlikte ödendiğini, dolayısıyla işçilerin ücret almadıkları, fiilen çalışmadıkları dönemlerde bu sosyal yardımlardan faydalanma hakları olmadığını savundu. İşveren ayrıca kısa dönem ödeneği alan işçiye, işveren olarak herhangi bir ödeme yapması halinde kısa dönem ödeneğinin kesileceğini ifade etti.
İş mahkemesi, işverenin kısa çalışma döneminde çocuk yardımlarını ödemeye devam ettiğini belirterek, diğer sosyal yardımların da ödenmesi gerektiğine hükmetti.
İşverenin temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş mahkemesinin kararını bozdu. Yargıtay kararında, kısa çalışma döneminde işçinin iş görme borcu ile işverenin ücret ödeme borcunun askıda olduğunu, yasa gereği sadece İŞKUR tarafından ödeme yapıldığından bu dönem için toplu iş sözleşmesinden doğan sosyal yardımlara hak kazanılmasının mümkün olmadığı belirtildi.
Diğer Haberler
En Çok Okunanlar
-
İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINDA ÖZEL MATRAHA GÖRE KDV UYGULAMASI
-
İKİNCİ EL ARAÇ VE TAŞINMAZ TİCARETİNDE KDV UYGULAMA ESASLARI BELİRLENDİ
-
E-DEFTER , E FATURA UYGULAMASINA GEÇİŞ HAKKINDA TEBLİĞLER
-
Mirasçıların Veraset ve İntikal Vergisi Beyanı
-
KDV İADE İŞLEMLERİNDE YÜKLENİLEN KDV
-
HUKUKTA İSPAT VE DELİLLER
-
Bayan personel doğum yaptığında işsizlik maaşı alırken doğum rapor parası da alabilir mi?
-
YIL İÇİNDE BİRDEN FAZLA İŞVERENDEN ALINAN ÜCRETİN VERGİLENDİRİLMESİ
-
2020 YILI BASİT USUL BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI
-
Bilgisayarda Mevzuat Setini Bu Sayfadan İndirin