Haberler
TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1’DE DEĞİŞİKLİK
Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1’de değişiklik yapan tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Borcu yoktur belgesi olmadan ödeme yapanlara ve işlem tesis edenlere 6.618 Türk lirası idari para cezası verilecek.
30/12/2019 tarihinden itibaren (bu tarih dahil) uygulanmakta olan yıllık tecil faiz oranı %15 olarak belirlendi.
30.12.2019 tarihinden itibaren vadesinde ödenmeyen amme alacaklarına uygulanacak gecikme zammı oranı ise aylık %1,6 olacak.
Tebliğin "Menkul Malların Satışı” başlıklı bölümünde değişiklikler yapıldı. Menkul malların satışı esas olarak alacaklı tahsil dairelerince açık artırma usulüne göre fiziki veya elektronik ortamda yapılacak.
Tebliğin "Gayrimenkullerin Satışı” başlıklı bölümüne göre ise tahsil dairelerince haczedilmiş olan gayrimenkuller satış komisyonları tarafından fiziki veya elektronik ortamda açık artırma usulüne göre satılabilecek.
Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse derhal veya verilen mühlet içinde parayı vermezse ihale kararı feshedilecek ve gayrimenkul, satış komisyonunca hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılacak. Bu artırmayı alakadarlara tebliğe hacet olmayıp yalnız ilanla iktifa olunur ve çok artırana ihale edilir.
İhale bedelinin tamamını ödememek suretiyle ihalenin feshine sebep olan kimse teklif ettiği bedel ile bir sonraki ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve fark üzerinden hesaplanacak tecil faizi oranında faizden sorumlu olacak.

AKARYAKITTA YILIN İKİNCİ YARISINDA OTOMATİK MAKTU ÖTV ARTIŞI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

SERBEST MESLEK MENSUBU MÜKELLEFLERİN e-FATURA VE e-DEFTER ZORUNLULUĞU

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR CUMHURBAŞKANI KARARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

YAPI DENETİMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPI DENETİM TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK

3 VEYA DAHA FAZLA KİŞİ ÇALIŞTIRANLAR ÜCRET ÖDEMELERİNİ BANKALAR ÜZERİNDEN YAPACAKLAR

YETKİ BELGELİ YAPI USTALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SGK VE GİB DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRE UZATIMINA DAİR DUYURULAR YAYIMLADI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA 9903 SAYILI KARAR

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7548 SAYILI KANUN
