Haberler
AKARYAKITTA YILIN İKİNCİ YARISINDA OTOMATİK MAKTU ÖTV ARTIŞI
Gelir İdaresi Başkanlığı, internet sitesinde yayımladığı duyuru ile bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak ÖTV Kanununun 12'nci maddesine göre akaryakıt Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.
ÖTV Kanununun 12'nci maddesinin 3. bendine göre aksine bir belirleme yapılmaması halinde tütün mamüllerinin de bulunduğu (III) sayılı listedeki mallar için belirtilen maktu vergi tutarları ocak ve temmuz aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksinde son altı ayda meydana gelen değişim oranında, bu değişimin ilanı gününden geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiş sayılıyor. Buna göre tütün mamüllerinde de otomatik ÖTV artışı yapıldı.
Benzer şekilde 2025 Haziran ayına ilişkin enflasyonun netleşmesiyle alkollü ürünler üzerinden alınan ÖTV oranları da artırıldı.
İlk altı aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Bu oran doğrultusunda, akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinde maktu ÖTV tutarları güncellenecek.

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TEMERRÜT FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

2026 DAMGA VERGİLERİ VE HARÇ TUTARLARI BELLİ OLDU

AKARYAKIT ,TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN ÖTV TUTARLARI ARTIRILDI

2026 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİ BELİRLEYEN TEBLİĞ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE EDİLMEYECEK KDV VE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

ENGELLİ ARAÇ ÖTV MUAFİYETİNDE ÜST SINIR ARTIRILDI

AR-GE VE TEKNOKENTLERDE YARARLANILAN İNDİRİMLER İÇİN FON AYIRMA SINIRI ARTIRILDI

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ARTIRILDI

2026 YILINDA EMLAK VERGİSİ VE DEĞERLİ KONUT VERGİSİNİN HESABINDA KULLANILACAK TUTARLAR

BASİT USUL VE İŞLETME DEFTERİNE TABİ MÜKELLEFLER KAĞIT FATURA DÜZENLEYEBİLECEK

