Haberler
SADECE ÜCRETLERDEN KESİLEN VERGİLERİN VE SGK PRİMLERİNİN BEYANI HAKKINDA SİRKÜLER
Gelir İdaresi Başkanlığı, sadece ücretlerden yapılan vergi kesintilerinin ve SGK'na verilmesi gereken bilgilerin 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderilebilmesi hakkında açıklamaların yapıldığı VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/122'yi yayımladı.
Söz konusu Sirkülerin tamamını okumak için tıklayın.
İsteyen mükellefler sadece hizmet erbabına ödenen ücretlerden yapılan vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderebilecekler.
Bu beyanname , mevcut e-beyanname şifresinden ayrı olarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alınması suretiyle elektronik ortamda gönderilecek.
Bu imkândan faydalanmayı tercih eden mükellefler ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecekler.Ücret ödemelerine ilişkin bildirimler dışında ilgili dönem içinde yaptıkları ödemeler veya tahakkuk ettirdikleri kârlar ve iratlar ile buna ilişkin tevkif ettikleri vergileri ise 1003A Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecekler.

TEMMUZ - EYLÜL 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

YAPI SAHİPLERİ İLE YAPI DENETİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAK YAPI DENETİM KURULUŞLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 ÜÇÜNCÜ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İŞE İADE İÇİN ARABULUCUYA BAŞVURULMASINA İLİŞKİN İPTAL KARARI

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO ÖN PROJESİ HAKKINDA KARARLARI

KOOPERATİF VE ÜST KURULUŞLARININ DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TASFİYEYE GİRİLEN AYA AİT e-DEFTER VE BERAT DOSYALARININ YÜKLENMESİ

TURİZM PAYI BEYANNAMESİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURULAR

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI
