Haberler
KDV ORANLARI İLE KİRA STOPAJ İNDİRİMİ SÜRELERİ UZATILDI
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile bazı sektörlerdeki KDV oranı ile iş yeri kiralamalarında yapılan vergi kesintisinin indirimli olarak uygulamasının süreleri 31 Temmuz 2021 tarihinden 30 Eylül 2021'e uzatıldı.
4311 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile işyeri kiralamalarında gelir vergisi kesintisi oranının yüzde 10 olarak uygulanmasının süresi 30 Eylül 2021'e uzatıldı.
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 4312 Sayılı Karar ile yeme-içme sektöründe verilen hizmetler ile sinema, tiyatro, opera, operet, bale ve müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerin yüzde 8 olan KDV oranları da 30 Eylül 2021'e kadar geçici olarak yüzde 1 olarak uygulanacak.
Söz konusu karara göre işyeri kiralamalarında KDV oranı 31 Eylül 2021'e kadar yüzde 8 olarak uygulanacak.

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TEMERRÜT FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

2026 DAMGA VERGİLERİ VE HARÇ TUTARLARI BELLİ OLDU

AKARYAKIT ,TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN ÖTV TUTARLARI ARTIRILDI

2026 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİ BELİRLEYEN TEBLİĞ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE EDİLMEYECEK KDV VE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

ENGELLİ ARAÇ ÖTV MUAFİYETİNDE ÜST SINIR ARTIRILDI

AR-GE VE TEKNOKENTLERDE YARARLANILAN İNDİRİMLER İÇİN FON AYIRMA SINIRI ARTIRILDI

