Haberler
İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ VERİLMESİ HAKKINDA KARAR
İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca düzenli yapılan sosyal yardımlar veya aylıklardan faydalandırılan hanelerden Türk Vatandaşı hak sahiplerine, hak sahipliği kriterlerini kaybedinceye kadar elektrik lüketim desteği verilecek.
Elektrik tüketim desteği kapsamında bulunan hanelere, hanedeki kişi sayısı kriteri
dikkate alınarak aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar destek verilecek.
Elektrik tüketim desteği, öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları kullanılarak yapılacak.
Fon kaynaklarının yeterli olmaması durumunda ödeme için ihtiyaç duyulan tutar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine konacak ilave ödenekten karşılanacak.
Elektrik tüketim desteğinin uygulanma yöntemi, kapsamda olan düzenli yardım programları ve aylıklar ile verilecek destek miktarının hanedeki kişi sayısı kriterine göre belirlenmesi ve desteğe ilişkin diğer hususlara dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.
Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar ve aylıklar için yapılacak muhtaçlık hesaplaması ile genel sağlık sigortası gelir tespitinde gelir olarak dikkate alınmayacak.

AKARYAKIT ,TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN ÖTV TUTARLARI ARTIRILDI

2026 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİ BELİRLEYEN TEBLİĞ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE EDİLMEYECEK KDV VE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

ENGELLİ ARAÇ ÖTV MUAFİYETİNDE ÜST SINIR ARTIRILDI

AR-GE VE TEKNOKENTLERDE YARARLANILAN İNDİRİMLER İÇİN FON AYIRMA SINIRI ARTIRILDI

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ARTIRILDI

2026 YILINDA EMLAK VERGİSİ VE DEĞERLİ KONUT VERGİSİNİN HESABINDA KULLANILACAK TUTARLAR

BASİT USUL VE İŞLETME DEFTERİNE TABİ MÜKELLEFLER KAĞIT FATURA DÜZENLEYEBİLECEK

2026 İÇİN VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ HADLERİ

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇİŞ HAKKINDA GVK SİRKÜLERİ

MTV ,DAMGA VERGİLERİ VE HARÇLAR %18,95 ORANINDA ARTIRILACAK

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİNDE YER ALAN İSTİSNA VE İNDİRİMLER İÇİN TASDİK ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

2026 YILI İÇİN GERİ KAZANIM PAYI KATILIM TUTARLARI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

