Haberler
KAMBİYO İŞLEMLERİNDEN ; E -TİCARET İLE YURT DIŞINDAN GETİRİLEN MALLARDAN VERGİ ALINACAK
1106 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile döviz alım satımlarında binde 1 oranında banka ve sigorta muameleleri vergisi getirildi. Döviz kredisinin ödenmesine yönelik olarak, kredi borçlusuna yapılan kambiyo satışlarından da vergi alınmayacak.
1111 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ise elektronik ticaret şirketlerinden yurt dışından alınan bedeli 22 Avro'yu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı. Kişisel kullanım için alınan kitaplarda vergi muafiyeti devam ediyor.
1 Haziran 2019 tarihinden itibaren yurt dışından posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilenlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirtilenlere yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Elektronik ürünlere ise yukarıdaki vergilere ilave olarak %20 vergi uygulanacak.
1111 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ayrıca yurt dışından yolcu beraberinde getirilip kayıt ettirilebilen cep telefonları , TV ve müzüik çalarlar için süre, 2 yıldan 3 yıla çıkartıldı.Buna göre söz konusu ürünleri yurt dışında getirenler 3 yıl geçmedikçe aynı üründen getiremeyecek.

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK

ULUSAL GÜVENLİK KURULUŞLARININ ARAÇ ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL ÜCRETLERİNDE VERGİ TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ

AMORTİSMANA TABİ İKTİSADİ KIYMETLER İÇİN YÜKLENİLEN KDV'DEN İADE HESAPLARINA PAY VERİLMESİNE DAİR YENİ DÜZENLEMELER

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YURT DIŞI İŞLERDE ASGARİ İŞÇİLİK - ZAMAN AŞIMINA GİREN SGK BORÇLARI - TEŞVİK BELGELİ YATIRIMLARDA SGK PRİM TEŞVİĞİ

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK
